Gödsel till gräsmatta

Här får du nyttig information för dig som har frågor eller funderingar över när du ska gödsla gräsmattan, hur man gödslar gräsmattan och vilket gödsel man ska använda. Våra experter har lång erfarenhet kring skötsel av många olika typer av gräsmattor, på många olika geografiska platser. Detta gör att vi kan ge dig bra svar på dina gödsel-relaterade frågor som kan dyka upp när det är dags att gödsla.

Frågor och svar kring gödsling av gräsmatta:

När börjar man gödsla sin gräsmatta efter vintern?

Gödsla när gräset har börjat växa. Gräset växer inte innan temperaturen överstiger 8 °C, så innan dess har gräset ingen nytta av gödningen.

Hur ska marktemperaturen vara för att gödslet ska ge bäst effekt?

Temperaturen bör vara över 8 °C, innan dess växer gräset inte.

Vilka produkter använder man när man ska gödsla förutom gödslet?

En manuell eller batteridriven spridare är en bra investering om man gödslar med korn. Om man använder flytande gödsel så är en bred stril till vattenkannan att föredra.

Hur gödslar man gräsmattan?

Man kan gödsla med korn som man strör ut(t.ex. blåkorn) eller så kan man vattna med flytande gödning. Man kan även strö ut hönsgödsel på gräsmattan.

Hur ofta bör man gödsla gräsmattan?

2-3 gånger per säsong brukar vara lagom.

Hur gödslar man gräsmattan med blåkorn, hur tätt ska man sprida blåkornen?

Det bästa är att skaffa en spridare. Det finns batteridrivna, med vev, eller med hjul. Spridaren säkerställer att man får jämn täckning på gräsmattan.

Har ni något tips på organiskt gödsel för gräsmattan?

Gräsklipp! Varför förklarar jag här. Hönsgödsel är ett annat organiskt alternativ som fungerar bra.

Hur gödslar man gräsmattan med hönsgödsel?

Hönsgödsel kan man antingen strö ut för hand eller lösa upp i vatten och vattna gräsmattan med. Det förstnämnda är att föredra eftersom det är mer långtidsverkande.

Har du några fler frågor så går det bra att kontakta oss. Klicka på kontakt och fyll i formuläret så svarar vi på dina gräsfrågor så fort vi kan.